Vinařství Vajbar, vedené Bronislavem Vajbarem, má hluboké kořeny v rodinné tradici pěstování hroznů a výroby vína, která sahá až do konce 19. století. Bronislav začal pomáhat ve sklepě svému dědovi a otci již v deseti letech, kde se rodila jeho láska k vínu. V 16 letech vyráběl první vína na prodej a krátce po dosažení 18 let zahájil podnikání ve výrobě vína. Původně se zaměřoval hlavně na výrobu sudových vín, ale později, inspirován zahraničními cestami, začal vyrábět i lahvová vína. Bronislavova práce v oblasti vinařství se zaměřuje na postupné vylepšování technologie výroby a rozšiřování sortimentu.
V současnosti vinařství Vajbar obhospodařuje plochu přibližně 36 hektarů vinic, kde se zaměřují na obnovu starých vinic a zavádějí nové odrůdy. Vinařství se také vyznačuje výrobou frizzante, což jsou lehce perlivá vína, a Bronislav Vajbar je považován za jednoho z průkopníků této techniky výroby vína v České republice.
Vinařství Vajbar nabízí široký sortiment vín, včetně bílých, červených, růžových a perlivých vín, a pravidelně se účastní vinařských soutěží, kde získává ocenění za kvalitu svých vín. Významná ocenění zahrnují zlaté medaile na Valtických vinných trzích, Vinařských Litoměřicích, Grand Prix Vinex, Vinalies internationales Paris a další.
Připravila jsem si pro vás nabídku těch nejlepších lahvových vín od moravských i českých vinařů.
Mám pro vás i stáčená vína. A k tomu také stáčím frizzante secco a Spritz bitter orange.